GELECEĞİNİ YEŞİLLENDİR, EĞİTİMİNİ RENKLENDİR E-TWİNNİNG PROJESİ

GELECEĞİNİ YEŞİLLENDİR, EĞİTİMİNİ RENKLENDİR E-TWİNNİNG PROJESİ

 Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Faaliyeti (KA101) 2020-1-TR01-KA101-091746 Numaralı "GELECEĞİNİ YEŞİLLENDİR, EĞİTİMİNİ RENKLENDİR" Projesi  ülkemizde ve Avrupa'da okul öncesi eğitim çağındaki çocukların küçük yaşlardan itibaren çevreyi sevmesi, çevreye karşı saygılı ve duyarlı olması, çevredeki materyalleri etkin bir şekilde kullanması ve çevrenin korunmasında bilinçli davranan çevre dostu bireyler yetiştirilmesi hedeflemektedir.

ÇALIŞMA SÜRECİ : Proje Ocak-Mayıs 2021 aylarında ulusal ve uluslararası ortaklarla  gerçekleşecektir.

09.02.2021 262

Projenin yaygınlaştırma faaliyetlerinden eTwinning'te (Türkiye) İstanbul İli Küçükçekmece ilçesi TOKİ Kardelen Anaokulu'dan Müdür Yardımcısı Fulya ESEN ve (Almanya) Rheinland-Pfalz'dan eyaletinin Mainz şehrindeKindergarten Feldbergplatz Okul Müdürü Meike Obeimeir proje kuruculuğunda  biz de Akatlar Anaokulu olarak ulusal ve uluslararası ortaklarla eTwinning'te projeye katıldık. Ulusal ve uluslararası ortaklarla projemizi eTwinning'te okulumuz öğretmeni Mevhibe SEVER tarafından projenin amaç ve hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR 

Okul: Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyonu ve Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine katkı sağlayacaktır.

Çocuk: Çocuğun gelişimini bütünsel desteklenmesine ve çevre bilincine sahip nesiller yetiştirmesine katkı sağlayacaktır.

Öğretmen: Öğretmenlerin çevresel bilgi, beceri ve yetkinlik kazanmasına ve 21. yüzyıl bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Veli: Çevre bilincinin çocuk-okul-aile bütünsel olarak desteklenmesine katkı sağlayacaktır.

09-02-202109-02-2021